articole

De ce este importanta introducerea unei materii de educatie sexuala

Masturbator-Chisa-Happy-Cup-Pussy-Mouth-Chisa-Masturbatoare-cu-Vibratii-sex-shop-voluptas

Studiile demonstreaza ca tot mai multe tinere sunt victimele abuzurilor sexuale sau devin purtatoare a unor infectii si boli cu transmitere sexuala. Acestor femei li se adauga fetele tinere care raman gravide cu mult inainte de varsta normala corporala si psihica a maturitatii. Incidenta tinerilor cu boli sexuale creste si in randul baietilor si respectiv al barbatilor.

Principalul motiv este lipsa informarii si a educatiei sexuale, pe care nu pun accent nici parintii si nici copiii. Actualul sistem de invatamant promoveaza lectii despre igiena zonei intime doar in linii mari, in doar cateva sesiuni sau deloc, de-a lungul unui ciclu scolar.

Astfel, un procent extrem de ridicat de populatie ajunge deseori la serviciul de primiri urgente sau la medicul specialist, cat si la cel de familie, abia atunci cand infectiile bolile sau sarcinile nedorite isi fac aparitia prin metastaze. In unele situatii oamenii apeleaza la medic doar in faza terminala sau atunci cand boala este deja intr-un stadiu extrem de avansat.

De aceea, atat oamenii de stiinta, medicii, cat si adultii constienti deja de efectele negative pe care le are informarea, recomanda organizarea unor cursuri intense de educatie sexuala prin care sa previna toate aceste afectiuni. Astfel de cursuri, cu o periodicitate ridicata de circa 2-3 ori pe saptamana, alaturi de cursuri de ordin psihologic si/sau de bune maniere, se preconizeaza ca ar ajuta la reducerea numarului de minore insarcinare, la reducerea numarului de avorturi si la reducerea incidentei bolilor cu transmitere sexuala.

Remarcam asadar o importanta ridicata a prezentei acestor cursuri de educatie sexuala care au rolul de a deveni un suport pentru tineri, atat la nivel psihic, cat si moral, dar si fizic.

Totusi este foarte greu de precizat daca o astfel de initiativa ar da rezultatele asteptate, tinand cont ca tinerii din ziua de astazi sunt mult prea naivi si nu pierd nicio oportunitate de a descoperi lucruri noi. Acelasi lucru se intampla chiar si in ceea ce priveste sexualitatea. Tinerii sunt tot mai dornici sa se descopere pe sine, sa-si descopere potentialul hormonal si placerea asociata cu practicile sexuale.

Astfel, pentru mai multa siguranta, se recomanda in primul rand inceperea vietii sexuale la o varsta cat mai ridicata. Pana la varsta de 18 ani si chiar putin timp dupa aceea, corpul este intr-o continua dezvoltare. De aceea, aceste trairi sexuale de ordin hormonal pot sa provoace anumite dezechilibre, cunoscute de corp drept socuri. Aceste practici pot dezvolta o serie de procese ce se desfasoara mai lent, ducand uneori la complicatii diverse.

Cea mai simpla optiune sunt aceste masturbatoare, care pot duce la implinirea hormonala si respectiv, sexuala, pe care o pot resimti corpurile tinerilor si ale adultilor. Utilizarea lor nu prezinta niciun risc atunci cand sunt folosite intr-un mod constient si, de preferat, dupa inceperea efectiva a vietii sexuale. Prin intermediul acestora nu se transmit bacterii, virusuri, infectii, nu exista riscul unei sarcini nedorite, etc.

Astfel, daca ai astfel de inclinatii sau dorinte intime, nu te sfii sa discuti cu medicul tau sau sa apelezi la un magazin erotic de specialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *