articole, Comunicat de presa

Important de stiut despre instalarea centralelor termice pe lemne

Daca unii dintre noi folosim centrale termice pe gaz sau chiar pe curent electric, pentru unii singura posibilitate sau solutia potrivita este centrala termica pe combustibili solizi, adica lemne sau carbuni. Daca ai o casa la tara, o centrala pe lemne este poate cea mai potrivita, pentru ca oricum e posibil sa folosesti lemne si pentru gatit, iar cand ai lemne la dispozitie, de ce sa nu folosesti si o centrala pe acest tip de combustibil solid. Daca ai deja o astfel de centrala, trebuie sa stii ca ai neaparat nevoie si de un dispozitiv UPS pentru centrale termice pe lemne.

ups-well-pentru-centrale-termice-steady-800va-ups-heatst-steady800-wl-613

In cazul in care nu ai inca o centrala termica pe lemne si vrei sa iti instalezi una, atunci sunt cateva lucruri importante pe care trebuie sa le stii. Unul dintre lucrurile de mare importanta este cazanul, pentru ca nu orice cazan e potrivit cu orice instalare de centrala. Cazanele pot fi diferite in ceea ce priveste puterea si alegerea se face in functie de necesarul de putere al locuintei pentru care va fi montat.

O alta componenta este caloriferul, la fel ca la alte tipuri de centrale. Atat caloriferele, cat si conductele trebuie alese corespunzator, iar cele mai bune conducte sunt cele din cupru, pentru ca rezista foarte bine la temperaturi mari.

Inca o piesa importanta este cosul de fum, care trebuie neaparat sa fie dintr-un material potrivit daca vrei ca centrala sa aiba un maxim de eficienta. Alte componente de care mai trebuie sa tii cont sunt supapele de siguranta, vasele de expansiune, boilerul si altele.

Pe langa toate astea, sa nu uitam si dispozitivul UPS pentru centrale termice pe lemne de care vorbeam la inceputul articolului. Acesta te va ajuta sa te organizezi mai bine, pentru ca nu vei pierde alimentarea centralei in cazul unei pene de curent. Gandeste-te ce bine ar fi sa poti baga pe foc destule lemne cand pleci de acasa, fara sa te ingrijorezi ca va fi sau nu o pana de curent care sa iti strice planurile si cand  te vei intoarce acasa va fi cald si bine! La fel, daca vrei sa bagi mai multe lemne peste noapte, vei putea fara probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *